Miskolc környékén lévő látnivalók

A Hotel Bástya Miskolctapolcai fekvésének köszönhetően hihetetlenül népszerű.  A Hotel a Barlangfürdőtől 100 méterre található. A szállodában többcsillagos kényelem várja a pihenni vágyókat. A hotelben számtalan wellness szolgáltatás is kényezteti a vendégeket. Nagyon népszerűek a beltéri és kültéri medencék, a gőzkabin, a szauna és az élmény masszázsok.

Miskolc közelségének köszönhetően nagyszerű kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket nyújt a turisták számára. Nem szabad kihagyni a város belvárosától nyolc kilométerre fekvő Diósgyőri várat sem. Az építmény belső udvarán, nyáron különböző rendezvényeket, koncerteket szerveznek.  A miskolci vadaspark és állatkert az egész családot sok szeretettel várja. Az állatkert természetes környezetükben mutatja meg az állatokat, növényeket. Ha inkább a kultúra érdekelne minket, akkor ne hagyjuk ki Herman Ottó Múzeumát. Régészeti leleteket, ásványokat és egyéb néprajzi tárgyakat, alkotásokat gyűjtöttek itt össze.

Miskolc mellett található a lillafüredi kisvasút. A valódi hegyi utak között járó kisvasút nemcsak a kisebbek kedvence lesz, hanem a nagyobbak is szívesen kipróbálják. A vonat különleges völgyhidakon, meredek hegyoldalakon és alagutakon át viszi az utasait. Barlangok, vízesések övezik az útját. Érdemes megállni és körülnézni itt, hiszen nagyon szép barlangokkal találkozhatunk a környéken. Mindenképpen álljunk meg az Anna-mésztufabarlangnál és az István-cseppkőbarlangnál is. Emellett nagy élmény lehet a Miskolc melletti lillafüredi vízesés, ami Magyarország legnagyobb vízesésének számít.