Miskolctapolcai Strandfürdő

Miskolctapolcai Strandfürdő története

Miskolctapolca első, nyitott strandja 1923-ban épült, amelyet folyamatosan és többször korszerűsítettek, bővítettek. 1934-ben üdülőhellyé nyilvánították az akkor még Miskolctól különálló települést, ami gyors virágzásnak indult: fogadók, éttermek, panziók nyíltak. A fejlesztéseknek köszönhetően a múlt század végén már úszómedence, 100 méteres nagymedence és gyermek strandrész is várta a fürdőzni vágyókat. A strand végül 2004-ben bezárt.

Most a történelmi múltú fürdőkomplexum újjászületésének idejét éljük, tíz esztendő után ismét a fürdőzőké a Miskolctapolcai Strand.

A megújult fürdő különleges kúpja még megidézi a régi fürdőépületet, mint ahogy Európa egyetlen Green City alapelvek szerint épült strandjának hatalmas platánfái is. A fürdő megújulásakor azt tartották szem előtt, hogy korunk műszaki és technológiai követelményei szerint olyan fürdőkomplexumot építsenek, amely megfelel a XXI. század minden kívánságának, de a természet értékeit szinte érintetlenül hagyja. Az épületegyüttes így szinte beleolvad a fűzfákkal, a Hejő-patakkal és a Bükk vonulataival határolt környezetbe.

A Miskolctapolcai Strandfürdő újjáépítése ezzel vette kezdetét – és ebben a szellemben folytatódik. A most elkészült, fitness-, wellness-központot tartalmazó strand csak az első ütem, amely hamarosan tovább épül, s egy egyedülálló élményfürdővel egészül ki.

A megújult és kibővült Miskolctapolcai Strandfürdő a környezetében lévő ősparkkal, a csónakázó tóval és a közelben lévő, Európa egyetlen természetes barlangfürdőjével már most is egyedülálló élményt kínál vendégeinek – úgy, ahogy azt régóta szeretnénk.